Thursday, November 4, 2010

Tips masuk tidur selepas berBLOG!

Malam ini saya mahu memberi tips tutorial yang amat senang.
Tak perlu menyemak code html sampai juling bijik mata.
Tip ini diberi oleh bapa saudara saya. Dah lama dah tahu. Tapi baru nak share.
Sebelum masuk tidur iaitu setelah berjam-jam berasmara dengan laptop/pc anda perlu la membasuh muka sebelum tidur. Basuh muka dan segarkan mata yang penat itu.
Elok buat begini untuk menghindarkan mata anda bertambah rabun jauh/dekat/itik atau kucing.
Mata pun akan segar. Tapi jangan tak boleh tidur pula.
Tabiat ini perlu dilakukan jika anda mengadap visual lain seperti tv, game or everything.
Tapi eloklah basuh muka sebelum tidur walau tak mengadap apa2.
Amat bersesuaian dengan saranan..berwuduk sebelum tidur. Amat bersesuaian..kerana dari basuh muka then akhir basuh kaki then zzzz....
Tapi..sebelum tidur baca la doa tidur dulu, surah 3 kul, bismilah 21kali, ayat kursi...untuk tidur yang lena tanpa gangguan.
Good nite..saya mahu tidur sebab dah mengantuk...tata...

2 comments:

  1. ni tips lepas berbelog atau tips kalau banyak masa dihabiskan di pc???....hahaha...anyway, dah follow blog...salam perkenalan

    ReplyDelete
  2. @man yusoef


    tip utk kedua2 sekali heeeehehe...tq for add..i follow u back..slam pkenalan

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.