Tuesday, December 7, 2010

Seribu Kali Cinta tak menarik perhatianku

http://www.tv3.com.my/thumbnail.php?file=1000kalicinta_975618865.jpg&w=990&h=300 

Rasanya tak terlambat untuk i buat review tentang cerita ini..
i fikir bukan review pun tapi i nak  komen je..
Bila first time tengok iklan ini i rasa teruja juga nak tengok drama ini..
i fikir maybe cerita ini sehebat drama Chinta, Ilusi atau drama yang tip top di slot akasia yang lain..
tapi HAMPA!
i dilanda tsunami kebosanan bila i tengok first episodnya..
jalan ceritanya menarik cuma olahan cerita sahaja yang bosan..
tak payah tengok satu episod full..just beberapa minit je dah nak tukar channel lain..
berbeza dengan drama Chinta..first episod i skip..sebab i rasa malas nak tengok..
i start tengok episod 4..
lepas itu i terus melekat sampai last episod..
i rela open tv3 website untuk tengok episod yang i skip itu,,hahah betapa hebat penangan cerita Chinta walaupun i kurang suka pelakonnya..tapi lakonan dia mantap!
tapi Seribu Kali Cinta ini memang tak dapat menarik perhatian i..
i try juga tengok tadi tapi i rasa BOSAN..
erti kata tak best la..
pelakon pun macam kaku contoh watak HUDA iaitu Marsha..

pada i kalau pelokonnya tak popular tapi jalan cerita dan olahan tip top akan best la cerita itu tapi kalau olahan macam BOSAN so BOSAN la cerita itu..
I bukan nak kutuk just komen sebagaipenonton je..
pada pendapat i kalau cerita itu best..walau kita tengok 1 episod sahaja akan terus melekat ke akhir episod..
maksudnya..first time tengok episod itu membuatkan kita rasa nak tengok episod seterusnya..

Macam Epilog Syurga Cinta..
walaupun ada watak yang nampak kaku tapi ceritanya ada kekuatan dan aura..
so ia mampu nak menarik penonton..
kalau i dipaksa dan dipujuk seribu kali menonton Seribu Kali Cinta..
i say tak mau la..:)

so jangan marah ye peminat-peminat cerita ini..
ini komen ikhlas dari i je..
bukan nak kutuk dan menjatuhkan..
tapi sebagai protes positif sahaja..
untuk memperbaiki hari esok..

ok tata..
selamat menonton..

No comments:

Post a Comment

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.