Thursday, April 28, 2011

Aku Bangga Dengan Kekasih Aku..Ada Aku kesah??

Cinta-cinta..
Kadang-kadang manusia ni lebih mengagungkan cinta kepada manusia berbanding PENCIPTANYA.
Serius aku cakap golongan perempuan adalah terlebih mengedik kalau bercinta. Aku bukan bermaksud semua tapi sebilangan besar. Aku bukan nak mengata cuma nak bagi teguran membina sahaja. Kalau korang tak suka tak payah la korang ambil pusing! Apa yang aku tulis ni berdasarkan pemerhatian aku.
Contohnya..

FACEBOOK

http://mochammadyusa.files.wordpress.com/2010/12/facebook-status.jpg

Status Up date

Di Facebook memang ketara menunjukkan kegedikan bercinta. Contohnya, setiap minit mesti status asyik bertukar.. Status itu menyebabkan terasa ingin memuntahkan semula yang apa yang di makan tadi. " Hanya sayang yang baby cinta " "Ayang dah tak tahan nak jumpa Abang" "Hari-hari merindui abang".........semuanya mesej-mesej jiwang yang menjelikkan.. Kalau nak berjiwang sampai karat marat lebih elok engkau sms sahaja bf/gf kau tu. Memanglah Facebook kau suka hati engkau tapi ingatlah wei ramai mata yang memandang..mana nilai MALU korang sebagai orang ISLAM? Berbangga-bangga dengan apa yang dilakukan..

http://2.bp.blogspot.com/_9FraxZRIYAI/ShljhjOQzMI/AAAAAAAABFQ/TIfqPX7EUBY/s400/asal+usul+perkataan+%27TERKEJUT+BERUK%27.jpg
Kera pun terkejut tengok gambar ni,,kalau tengok gambar korang beraksi 18sx lagi la dia terkejut..

Gambar


Makk aii gambar asyik gambar kekasih hati korang je. Bila belek-belek mana gambar orang yang melahirkan dan membesarkan korang..harammm ada.. Tapi jantan yang baru kenal sehari dua dah bersepah gambar dalam facebook korang. Kalau gambar molek sikit tak apa tapi gambar macam nak bercium, peluk peluk, laga-laga pipi..tangan berlaga dada..oppps.. Sampaikan lovebite pun bangga nak tunjuk kononnya bf korang pernah hisap leher dan dot-dot korang.. Hampeh!! Kalau suami isteri tu maybe ok tapi MALU juga orang lain tengok la..takkan nak hisap dada isteri pun nak kasi orang tengok..tu memang spesis kemaluan tak ada la tuhh!! Kalau dah rasa bahagia sangat tak perlulah nak selak kain kasi tengok seluruh dunia.. Putus cinta semua yang manis jadi pahit. Status mengalahkan orang meroyan gila talak!!


BLOG

Entry Up date

Setiap kali mengupdate blog memang tak sah kalau tak cerita pasal buah hatinya. BF potong rambut pun nak kecoh. Ada jerawat seketul pun nak canang cik abang dia ada jerawat batu. Kalau boleh semua luar dan dalam nak kasi tahu yang dia sangat-sangat mengenali kekasihnya. Blognya ibarat diary cinta mereka seperti cinta sampai mati tapi belum mati lagi dan putus mulalah meraung dan meroyan bahawa hatinya sakit seperti ditoreh dengan pisau tumpul..muahaha.. Memang tak salah kalau nak share tapi biarlah berpada-pada. Jangan sampai meluat orang membacanya. Memanglah kalau ditegur mereka akan kata, tak suka jangan baca tapi orang akan baca juga kalau dah namanya blog. Melainkan kalau korang privatekan sahaja blog korang tu..kan senang, Tulis sendiri baca pun sendiri. Taklah jadi fitnahkan...


Itu sahaja..nak tambah lagi silakan. Kebanyakkan perkara-perkara yang berlaku di atas sebenarnya dilakukan oleh gologan HAWA..tapi tak semua.. Kadang-kadang aku sungguh bersimpati dengan kaum wanita yang dimaksudkan. Mereka sahaja yang terover gedik. Tapi bila tengok facebook teruna itu ( bf mereka ) haramm ada gambar si gadis itu cuma yang di tag sahaja ada. Blog? tak ada langsung entry cinta untuk si gadis. Sadisss...

Kalau korang ada yang terasa dan amat-amat hot..Janganlah marah-marah ye. Aku tak tujukan untuk sesiapa cuma untuk saling ingat mengingati. Yang baik jadikan teladan..
Jom Tengok VIDEO ni

Ada aku kesah?? Korang kena ambil "kesah" semua ni!

2 comments:

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.