Thursday, September 22, 2011

My Private Space in my college.

Assalamualaikum.
Hello semua! semoga hari ini semangat semakin kuat untuk do something best than yesterday.

Kali ini kita nak share kehidupan kita sebagai student baru di UKM. Tempat yang paling utama sebagai pelajar ialah kediaman iaitu kolej. Tak kiralah kau duduk di rumah sewa, rumah pangsa, rumah apa pun tapi tempat kediaman sangat penting sebagai tempat berhabitat hahaha..

Di UKM aku di tempatkan di Kolej Pendeta Za'aba. Kolej ini paling cantik tapi paling jauh tapi tak kisah sebab banyak bus tapi tapi tapi..ahh ! Ok fine.

Sebagai pendatang baru eh pelajar baru, aku kena menyesuaikan diri dengan bentuk persekitaran sekeliling, patern tingkahlaku masyarakat yang berbeza dan segala-galanya. Tapi alhamdulilah hampir 2 minggu di sini makin "in" dengan suasana di sini walaupun nampak asing. Maklumlah chek dulu duk Penang..dah biasa duk utara tetiba ke selatan pulak..kahkahkah.

Tajuk utama ialah my private space..bermaksud tempat peribadi yakni bilik akulah di kolej..
My room ni nak kata selesa oklah tu, kalau kau nak selesa kau duduk rumah sahaja la hoii.


Tempat beradu. Di sinilah aku memerap hahaha. Suka pink tapi terpaksa guna oren colour sebab terpaksa. Itu je yang nampak nice masa beli kat Tesco yang lain hudoh. But it nice than hudoh. Tak per stock cadar baru ada warna pink. Aku kan pinky girl..sebut ramai-ramai PINKY GIRL!


Ini adalah meja study, meja makan, meja termenung, meja mengadap FB-blog, meja dapur, meja pengubat homesick dan semua aku rojakkan atas meja tu. Hope sudut itu dapat memberi aku idea-idea dalam penulisan thesis, tugasan dan mood study yang superb! Kau tengok mouse pad aku gambar mickey mouse. Aku dah kata aku masih jiwa kanak-kanak, tak layak kahwin lagi! Kau jangan kecoh boleh?


Raga tingkat-tingkat ini aku beli sama dengan yang aku letak rak atas meja study aku. Sebab my room macam limited space je. So kena cipta sendiri. Khas untuk letak stock makanan dan minuman agar bilik tidak serabai dan huru-hara nanti otak pun huru-hara.


Ini adalah jendela tingkapku. Duduk di tingkat atas sangat mansyuk sebab luas pemandangan. Malam-malam terpaksa close untuk mengelakkan tottttttt..


Cantikkan gambar nih, aku capture dengan hp baru aku. Pandangan dari jendela bilik aku. Syukur sebab block aku block yang strategik berbanding block lain yang hulu-hulu. Padahal semua gambar capture guna new hp. @________@


Sah! sudah aku nikah eh jadi student siswazah sebab dah ada cop mohor. Kalau tak ada benda ni macam mana nak buktikan aku student. Muka macam pau padahal memang pau pun. Aku kisah? Thank pada lovely friend Mira sebab tolong ambilkan matrix kita. Sayang awak!


E72 sentiasa dihati. Hadiah dari ayah sempena konvocation aku. Saya sayang awak walaupun awak ada kawan baru. hehehe.


Hp inilah selalu dibelek-belik sebab kau baru. Kalau dah jemu, kau hanya digunakan untuk sms dan calling je. Pastu terperuklah kau.


Tuan bilik yang tembam, insyaallah duduk sini beberapa bulan akan slim dan solid..amin.. sebab? kau fikirlah sendiri ok? Muka je tembam tak per.. eh!

ok semoga terhibur dengan karangan merapu ini. Ok bai!

p/s : Hope hal PTPTN dapat settle dalam minggu ni juga. Amin..

10 comments:

  1. baru tpikir tadi bila tgk cadar tu nape x warne pink...tibe2 dah tulis bwah tu tpakse pilih oren...hohoho~same like me yg tlalu pink addicted...I pon cam child je suke cartoon2 padahal dah nak jadik bini org...ape pon asal diri sendiri happy...gud luck Fara.. :)

    ReplyDelete
  2. wah2. slamat mnjalani student's life~

    ReplyDelete
  3. salam.simple but menarik je post farah.dont worry,akak mas pun masa study memang banyak lost weight.if tak jadi xpe,asalkan kesihatan mesti terjaga.good luck!

    ReplyDelete
  4. wah....bestla..nak apply zaaba x dpt..last2 kene keris mas..nasib dah sem akhir..bapa tahun fulltime???

    ReplyDelete
  5. @Nita

    Tulah suka karton2 sebab nampak comel. Orang yang comel je tahu erti kecomelan kan hehehe :)

    ReplyDelete
  6. @MAYA_mustwany

    makan pun dah catu. dulu kat rumah sarapan pagi nasi lemak tp skrg minum nesvita kdg2 tidak dan just makan tghri je. Malam tak makan hehehe :)

    ReplyDelete
  7. @Muhamad Arif Bin Zaripin

    Zaaba ok cuma mahal sikit insyaallah sem depan nak minta kolej lain hehehe. 2tahun insyaallah. KKM berapa yuran 1 semester?

    ReplyDelete
  8. waaa.. dah jadi Siswazah erk? Hahaha, UKM lagi tue =D

    ReplyDelete
  9. @♥Cik Nurfarah♥

    klu macam 2 insyaallah lost weight.tapi jangan mendadak,xlok utk metoblsma bdn.(cewahh gaya macam doc je)he2.adess terliur lak tgk menu2 post terbaru.rasa lambat lak masa berbuka ni..

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.