Sunday, December 5, 2010

Rubi pulang ke kampung

Salam..
sedih sangat..tapi dah keputusan mak..
tak boleh buat apa-apa lagi just cry lepas mak bawa Rubi ke kampung...
Sebenarnya nak ampunkan Rubi sebab kesalahan dia hari itu..
Tapi dia masih lagi macam itu sebab seekor lagi hamster i mati..
Kali ini dia bunuh Putih pula..
Ayah juga jumpa waktu subuh..
Masa itu dalam pukul 5 pagi..masa itu ayah nak mandi untuk pergi masjid..
Dia nampak Rubi dalam toilet tengah gigit something..
bila tengok Rubi macam marah dan berbunyi macam nak bergaduh aaauumm aaumm..
ayah tengok-tengok rupanya Putih sudah menjadi korban..ayah ambil Putih..
Putih dah mati..berlubang kepalanya kena gigit..
Baru je beberapa hari dia bunuh Akiko selepas itu Putih pula..sedih sangat!!
Sekarang tinggal seekor je hamster i..Umai..
mak dan ayah i pun sedih juga..mak kata kali ini tak boleh diampunkan lagi sebab dia dah melampau so hantar dia di kampung..lagi pun kat kampung ada orang take care.
i pun sedih juga tapi maybe itu terbaik untuk Rubi..bukan buang Rubi tapi hantar kat rumah i kat Air Kuning..so good bye Rubi..nanti i jenguk dia...hope Rubi happy..jangan pula makan ikan kelisa belaan kat sana dah la..mahal itu beb..sebab dah besar!! ratus-ratus..
So sekarang kat rumah just ada anak-anak Rubi yang dah remaja iaitu Manja, Sitam dan Pok-pok...mak kata nak cari kucing warna oren seekor sebab i nak sangat kucing warna oren..dari dulu sampai sekarang warna dominan iaitu hitam putih je..huhuhu..


Inilah Putih yang menjadi mangsa kedua Rubi

I take care Putih ini dari kecil dengan begitu caring sebab masa dia usia 2 minggu ibu dia tak nak take care dia..i pun tak sure dia boleh hidup sebab tubuh dia kecil dari yang lain..bulu dia pun macam tak tumbuh..nasib baik dia kuat..dia boleh survive hidup dia dan membesar tapi dia macam kerdil sikit..tubuh dia kecil tapi gebu..so sampai sekarang dan akhirnya di bunuh Rubi..kawan i bagi dia nama Lady Gaga walaupun jantan...hahaha...dia jenis mata merah..i love u PUTIH..mesti rundu kamu..


Ini je yang tinggal..iaitu Umai..dia bestfriend Putih aka abang Putih..dia tinggal satu cage dengan Putih..dia macam sedih je Putih tak ada..dia la satu-satunya hamster yang i ada..i tak tahu la kalau dia tak ada lepas ini,  i masih lagi nak bela hamster or tak..i sedih..bila hamster i mati satu demi satu..u all kalau nak tahu INFO hamster sila la ke second blog i Riang Ria Bersama Hamster.
I dah tak update sangat blog ini..tapi insyallah akan cuba update walaupun hati i dah tak ada untuk update about hamster!!


i pun tak berapa sihat ini..ada idea i update lagi semalam i kena sakit perut cirit-birit sampai lemah longlai...maybe silap makan mee beracun..k tata..

6 comments:

  1. anak hamster sy pun dah mati. mo dah dua bulan.. pastu saya skalikan dgn yg lain2.. Mak dia jd gila meroyan.. abis semua dia gigit. yg besar di gigit maybe blh lawan & elak.. yg si kecik terus arwah.. abis sangkar sepah di buatnya.. tunggang langgang. Dah tak tau nak buat apa dgn si gila tu.. kena kuarantin nampaknya. Ntah apa sebab dia jd gila pun x sure

    ReplyDelete
  2. oh hamster....memang cepat mati hamster ni

    ReplyDelete
  3. @THE LEKAT LEKIT STORY

    gila meroyan kot hehehe sebab tekanan lps beranak hehehe...

    ReplyDelete
  4. @honeyvsbee

    hamster mmg cpt mati paling lama pun boleh hidup 3 tahun...

    ReplyDelete
  5. hamster..suka2,akukan benci teramat sangat kpd org yg kata hamster ni ialah tikus.maaf lah klu ade sape2 yg terasa...sape sokong angkat tangan!

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.