Wednesday, December 15, 2010

Bila aku berkaca mata vs contact lens





Salam..
Selamat malam..
Rajin pula nak update entry walau rasa MALAS..
Yess kerajinan telah mengatasi kemalasan..
i nak cerita pasal spex mata..i ini sebenarnya gadis spex mata walaupun i tak suka!!
memang tak suka sebab i nampak tua 1 tahun dari usia asal..hahaha..ye ke?
tapi dah rabun..kena la pakai..kalau tak pakai buta la biji mata hahaha..
i start pakai spex masa form 4..sampai sekarang tapi now i dah berahi oppss berani la...jangan fikir lain ok!
i dah berani mencuba contact lens..first time i pakai contact lens masa awal tahun lepas..
first time beli i beli yang natural colour..
rasa macam nak mati bila first time nak masukkan contact lens dalam bijik mata...huarggg!!jenuh juga salesgirl kat kedai spex itu ajar hahaha...sampai merah-merah mata i..tapi bila dah pakai rasa segar!!
bila melihat sekeliling memang rasa lapang dan luas sebab sebelum ini pandangan ditutupi dengan spex mata :)
dan i nampak macam budak-budak tak cukup umur je macam ini heheheh..



itulah awet muda tau heheh..bila i dengan adik-adik i mesti orang akan fikir i paling muda dari mereka..hehehe..jangan jelezz..tapi bukan sebab tak pakai sepex mata je orang ingat i lebih muda dari mereka ..kalau i pakai spex pun tetap muda lagi ok :)



mata i nampak lebih besar setelah memakai eye liner...maklum la i punya mata ala-ala heroin korea..so kena letak eye liner sebagai olesan..:) tapi bila u all tengok betul-betul contact lens i warna koko...i dapat diskaun 50% untuk student USM masa itu..tapi kalau beli kedai lens biasa..mesti rasa tak berbaloi..



walaupun i nampak macam matang dengan spex mata tapi i tetap melotopp!! perasan sudah!

Tapi ada kebaikan dan keburukan bila pakai contact lens..yang penting kena pandai jaga ye..


i ada tulis entry tentang penjagaan contact lens..jom TENGOK SINI

No comments:

Post a Comment

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.