Sunday, December 19, 2010

RUBI balik rumah

Muka nakal!



Salam
Penat hari ini..
Siang tadi balik kampung dengan mama dan papa jap ada orang kahwin..
lepas itu ambil RUBI..
Jenuh nak pujuk mama dan papa untuk take RUBI..bila papa dah say YES
i bawa la dia balik rumah..TAPI!
Rubi terberak atas i masa on the way balik dalam kereta..
Menjerit woo..
Nasib baik taik dia tak cair..:(
Ayah just ketawa je..sebab i nak sangat ambil dia..dah elok-elok kat kampung gatal nak ambil..
bila sampai kat rumah..
i lepaskan dia..then dia terus lari..
entah tak tahu kenapa..dia macam tak suka anak-anak dia je..
jenuh i kejar..tapi tetap lari dan nyorok..
petang tadi i tengok dia kat belakang rumah i..
i umpan dengan  ikan..
dia macam nak..
bila tengok Manja ( anak dia ) follow i..dia aaauumm2 je then lari..
kejar-kejar tak dapat juga..
then nasib baik boleh pujuk..then tangkap letak kat cage dia..
bila i dekatkan dia dengan anak dia..terus dia cakar anak-anak dia..
macam tak SUkA!!
dia bising nak keluar dari cage..i malas nak peduli!! sebab nanti kalau bebaskan akan LARI!
i rasa mesti dia tak suka dan marah-marah anak dia dekat dengan dia sebab anaknya asyik nak menyusu je walaupun dah BESAR!!
tak pe i tetap kurung dia..
tapi i tetap tak mahu bagi dia tidur dalam rumah malam-malam sebab tak nak dia NGAP HAMSTER i lagi 




Ok TATA..
hope RUBI happy dan tak NGAP hamster i lagi!


2 comments:

  1. pemburu hamter dh kembali.. sy pun br dpt baby hamster.. byk lak tu. Beranak lg hamster sy.. aritu anak dia semua mati

    ReplyDelete
  2. @THE LEKAT LEKIT STORY

    huhuu..berhati2 wahai hamster..waa bestnya dapat baby hamster

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.