Tuesday, August 23, 2011

Stop to Copy Cat Sayang!




Assalamualaikum korang.

Masa aku check nuffnang aku, aku check sekali rujukan pautan dan aku serbula blog-blog yang ada link aku.

Tup tup tup terjumpa la blog ni. Serius! 100% tutorial yang aku tulis dengan penat lelah nihh telah di copy cat 100% oleh insan yang tidak bertanggungjawab. Daripada tutorial pertama sampai 100+ telah di salin bulat-bulat dan no credit for me!...nasib baik gambar sebagai bukti kerana aku letak water mark.

Aku izinkan korang nak copy all tutorial tapi sila give credit for me sebagai tanda penat lelah aku buat tutorial, print screen dan bagi penjelasan untuk korang semua faham. Tapi dia mengaku seolah-olah diri sendiri yang create. Kalau memang korang nak buat tutorial untuk put in their blog silalah buat tutorial dengan cara sendiri. That mean, ayat sendiri, gambar sendiri dan gaya sendiri bukan ambil hak orang lain tapi mengaku diri sendiri yang punya!

Aku malas nak letak link blog dia disini walaupun memang nak sangat letak. Biar korang serbu blog dia. Tengok sendiri! tapi aku malas nak buat kecoh sebab dia tu pun baru belasan tahun..sekolah lagi..not matured. Tapi kat FB dah terletak sorry yer.. ( tu pun private FB aku )

Kepada adik yang copy cat tu, akak tak marah yer..cuma put for credit for me yerr..

k baii..

# Siapakah yang hari-hari stalking blog aku untuk COPY CAT itu? jangan ingat aku tak tahu yerr..anda diperhatikan dari jauh.




23 comments:

  1. siannyer kt akak!huh,mmg xpatut wat cmtu..0rg yg x usaha sdr mmg xkn tau pe tu pnat lelah..

    ReplyDelete
  2. mn2 pun ade kucing suke minum kopi ni..haisshh.... susah2...heeee

    ReplyDelete
  3. die nak blog die jd kiut mcm blog farah la tu..hehe

    ReplyDelete
  4. akhirnya farah jumpa jugak budak nie... kiter da jupe gak..itu yg kiter buat entri kt belog kiter sal nie.. kn.? sbr ye!

    ReplyDelete
  5. akak ni baik la. kalau dengan akak ni (tjuk diri sniri) ntah la..hahahah

    ReplyDelete
  6. cik farah,nak check rujukan pautan tu camne ye? sye tak tau le.

    ReplyDelete
  7. akhirnyer farah jumpe gak blog budak tu.. tieha da jupe sebelum nie.. den tgk same.. itu yg kuar gak stu post ingtn kt budak tu.. kbtln die follower blog kiter.. huhuu.. sabor je la farah~ harap2 die sedar~:)

    ReplyDelete
  8. urs still the best... terima kasih dari kak niema... suka sangat icon comel kat tepi comment tu... sekarang nak belajar lak buat button home yg cute2... dari cik Farah

    ReplyDelete
  9. kesian dia.... itulah namannya manusia, macam-macam lakunya...

    ReplyDelete
  10. hehe,klau blog yg ade tuto,mmg akan blaku hal2 cmni,.awk,sye amek banner awk ye :)

    ReplyDelete
  11. Huhu.. cian Kak Farah.. sabar la Kak Farah.. Mungkin Allah nak uji Kak Farah dalam menjayakan blog Kak Farah yang jujurnya saya katakan memang cantik dan tersusun dengan rapi.. ^_^

    ReplyDelete
  12. @ my dear semua

    Thank sebab support me :)

    ReplyDelete
  13. wahhh sayer pon ade byk amek tunjuk ajar dr sini tapi xdelaaa sampai nak buat tutorial gak sebab saya tau bukan saya yg tol2 buat...isk3 sabo jelaa ye...

    ReplyDelete
  14. Akak,haritu pon saya ada nampak satu blog ni dia tiru sume akak nye tutosz. Maybe orang yg same kot?

    ReplyDelete
  15. http://limz-page.blogspot.com/

    org ni kan yg akak jumpe?

    ReplyDelete
  16. .saya nak tanye, camne awak cantikkan blog awak niey..saye sukew la..sukew sukew (gedikzz..hehe)..saya da try buat da tapi x jadi gune photoscape..nak download photoshop die x jadi pulak..so skang x leyh buat..awak ajarkan boleh..bukan nak copycat awak punye, tapi ala2 blog awak la..boleh x awak ajar saya (cey cey)

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.