Manisnya cinta macam gula tapi terlebih gula boleh kena diabetis.





Assalamualaikum..

Bila aku tengok ramai blogger yang suka show kisah cinta mereka di blog. Rindu, kasih, sayang dan semuanya sweet macam gula-gula. Terlalu manis tak terkata. Tapi tahu ke kesannya kalau terlalu makan manis.. sakit kan lastnya?

Masa sakit terdampar akibat "diabetis", kaki atau tangan dah kena "potong" sebab effect terlalu makan gula..sakitkan? gula yang manis tadi bertukar jadi hempedu yang sangat pahit ditelan tapi dialah kenyataan sebenar sebuah kehidupan.


Apa yang aku nak perkatakan, tak payahlah terlalu nak show yang korang tu ada pakwe, terlalu cintakan pakwe, sayang macam nak mati tapi last-last semua sia-sia.

Malas nak taip lagi. So korang fikirlah sendiri. Yang masih belajar study betul-betul. Ingat mak bapak yang membesarkan korang, yang sayangkan korang bukan orang "asing" yang cuma singgah sebentar sahaja. Berbakti pada kedua ibu bapa dulu, mereka yang utama. Okey? Dont sad ! be strong! chayookkk.. 

ok bai..

p/s : Gula-gula kapas nampak sedap tapi bahaya makan banyak-banyak.
Share this PostPin ThisEmail ThisShare on Google PlusShare on Tumblr
2 Comments for "Manisnya cinta macam gula tapi terlebih gula boleh kena diabetis."

bercinta tak semestinya berkahwin...
kena pandai kawal diri..
berpada-pada..

haha..dulu sy buat blog jiwang2 takde sapa nak follow..wuahahaha....pastu bila dh besar,baru malu sndiri dgn perangai budak2 kena sampuk cinta monyet,.

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Jangan lupa LIKE! dan SHARE!

Terima kasih :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back To Top