Budak Kena Gilis oleh Binatang Bernama Manusia.

Assalamualaikum..
Nilai kemanusian dalam diri masyarakat masa kini semakin menipis dan hilang oleh arus pembangunan.
Rasa sangat terkejut dengan video budak berumur 2tahun digilis lori. Tak ada siapa yang nak menolong seolah-olah budak tersebut tidak wujud. Sedih sangat tengok video ini.

Rasa sangat kejam situasi ini. Bayangkan anda berada ditempat budak berkenaan dan tiada siapa nak tolong just tengok je? Macam tak ada nilai je nyawa di mata mereka..

Harap masyarakat Malaysia tidak bersikap sedemikian. Jangan terlalu mementingkan diri sampaikan tidak mahu menghulurkan pertolongan kepada insan yang sangat memerlukan.

Berani tonton video ini? sangat sadiss dan kejam..



Nasib baik, ada juga yang tolong. Yang lain semua macam haram jadah je.

p/s : Kalau ada orang nak minta tolong, kita kena tolong selagi termampu. Aku tahu apa rasanya, time susah orang tak nak tolong. Ingatlah, kalau kita mudahkan urusan orang, insyaallah akan mudahkan urusan kita berganda-ganda...
Tag : berita, bodoh, kejam
Share this PostPin ThisEmail ThisShare on Google PlusShare on Tumblr
6 Comments for "Budak Kena Gilis oleh Binatang Bernama Manusia."

ya Allah, ksian bdak tuu. plik manusia skrg. dh xde ati prut ke? ish2.

pemandu van lebih sanggup bayar denda budak tuh mati coz tak semahal nak kene bayar if budak tuh hidup

x snggup nk tengok...boleh termimpi2..takut law jd cam 2 kat anak sndri..

Saat ini Memang seakan Hati kita Sudah Beku... Tidak ada lagi Rasa Iba terhadap Sesama Manusia...

Salam dari Blogger Seberang
http://benunagari.blogspot.com

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)
Pesanan:
Anda tidak dibenarkan sama sekali mengambil/menyalin/menyimpan/print screen mana-mana kandungan blog ini kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang jika hak persendirian ini dilanggar.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.
Cik Nurfarah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Back To Top