Monday, October 17, 2011

Si Copy Cat takut ye?

Assalamualaikum semua.

Sejak kebelakang ini aku teramatlah sibuk. Kena menghadiri kelas. Kerja yang makin menimbum macam gugurnya daun di musim luruh, kena baca artikal, kena baca journal, kena buat paper work dan macam-macam bikin kusut kepala hotak. Itulah dunia studentkan.

Maaf sangat kepada reader sebab terpaksa tolak tempahan. 30+ aku terpaksa tolak sebab busy as master student ni. Tengok blog just baca komen dan publish. Tak ada masa balas satu-satu sebab banyak sangat dan insyaallah kalau masa mengizinkan aku balas komen korang.

Tiba-tiba rajin plak bukak shoutbox dan baca komen..ishh tersuka dan tergelak panjang aku baca komen rubbish yang menegakkan benang yang basah. Kerana gara-gara ENTRY INI.
Sesiapa tak baca boleh baca dan nilaikan. Dia bagi mesej macam ini :

click kalau non-nampak

Ok aku bagi jawapan ye? kesian ye adik. Dah berak dalam pinggan still lagi tak rasa bersalah. Berak dalam mangkuk tandas la dik. Lama tak bikin gaduh nih..cari pasal sama gua ye.


orang gemuk, ko tak sedar kau tu dahlah gemuk ader hati nak mengata kawan aq, delete balik aper yang awak tulis pasal blog cik adik molek tu, kalu x kn smn

Nasib baik kau tulis nick orang, kalau animal maybe cat kot yang type.

"gemuk, ko tak sedar kau tu dahlah gemuk ader hati nak mengata kawan aq"

Yes aku gemuk. So, kenapa? aku bagi entry ini sebab kesilapan kawan kau tapi aku yakin bukan kawan kau yang tulis mesej ni tapi kau kan?

delete balik aper yang awak tulis pasal blog cik adik molek tu, kalu x kn smn

Ini blog aku, hak aku so kenapa perlu aku delete? nak saman?? bukti dah ada..terang lagi bersuluh. hahaha. Kang kot tersungkur sebelum jatuh pula. Dah la copy cat, gambar pun fake!

Terima kasih kerana bagi mesej di chatbox itu, sekurang-kurangnya ada idea aku nak update blog. Korangkan rindu nak baca blog aku muahaha

Aku bukan nak cari gaduh, aku tak serang pun blog tu, cuma buat entry sebagai teguran sahaja. Tapi pihak yang bersalah pula terover dose makan cili api..eh kesian ye. Lepas itu terus delete blog. Takut yer kena sergah dengan reader kesayanganku. Gemuk-gemuk aku pun bukan menciplak hasil kerja orang lain, kalau aku copy pun, aku ada bagi credit pada penulis asal sebagai tanda penghargaan bukan plagiat bulat-bulat dari A sampai Z.

Oklah, aku malas nak layan RUBBISH, penat. Banyak lagi kerja yang aku nak settle. Korang kalau jumpa blog budak yang dah remove link tu roger-roger ye.. hahaha..aku banyak spy. Thank you all..

p/s : Aku bukan jenis minah kecoh, aku pendiam sikit orangnya..kadang-kadang outspoken. Sekali terkena tercirit kau barkati-kati. hahaha.. bye .

22 comments:

  1. aka dah lah dia buat tuto,tapi xde komen..maluuuuuu

    ReplyDelete
  2. :) tau takut siap delete blog. ade satu kali tu saye sound dye kaw-kaw nyer, banyak lak tu saye tules. esoknye saye bukak balik dia dah delete sumer comment LOL. penakodd btol.

    ReplyDelete
  3. aha, baru nak terjah blog dia tadi. dah delete pulak yea dik.hahaha.nampak sangat dia yang bersalah

    ReplyDelete
  4. Tsilap anta komen.. Na anta komen kat sini, terhantar kt entri pasal budak tu plak.. Haishh.. Hehe... Siap delete lg kan blog.. Hadoi... Huhu

    ReplyDelete
  5. hahaha...manusia mcm2 gelagat la..buat tak tahu jer

    ReplyDelete
  6. mcm2...tuan punya blog tu bdk lg ke farah??susah jgk tu..org nk ber blogging..dia pun nk blogging jgk..tp mls nk mnulis..nk copy paste je..wat menda jadah mcm tu.apa gunanya..apa kepuasan yg dia dpt klu org baca blog dia..tp sbnrnya..bkn dia punya tulisan pun.mcm ni pn ada..juz ignore all this jerk k..support u

    ReplyDelete
  7. jangan layan orang cam tue...biarkan jer..mmg nmpk sgt dia tue penakut..

    btw saya der gak copy cat farah punya tuto tp dah kredit utk farah..tq yer yayang

    ReplyDelete
  8. ish3..tak berhemah sungguh budak tue..sbr jelah cik farah,lngsung x pndai nk hormat org lain,celh mintk maafkn..nih bukan nk mintak maaf,ngutuk g ade..ermm2..

    ReplyDelete
  9. errrr ada gak org cm ni kn......tp cm na nk cr lg blog dia eh....huhu

    ReplyDelete
  10. budak kecik x cukup umur camtulaaa dah wat salah pastu gelabah ntah haper2 kan...hahaha~

    ReplyDelete
  11. hahaha leeekk luu :P ehehe orang yang sivik dia dpt E kat sekola mmg macm tu ! >.< slambe je nak mrah2 akak pdahal silap dia sndri! haihh geram2 >.<

    ReplyDelete
  12. apelahh budak kicik tuu.. dah tau wat salah, bknnye tahu nak mintak maaf... ishh.. sabar ye kak..

    ReplyDelete
  13. Kesian Kt Kau CopYcat..hhaahah lain kali copy byk2 biar kene sound buejuta kali..hahahah...

    ReplyDelete
  14. dah dia buat salah, nak mengata orang plak .. tahpape btol taktik cover dye

    ReplyDelete
  15. jangan la sangat farah.dia tak matang lagi tuh.

    ReplyDelete
  16. orang yang dengki memang gitu.. apa2 thx cik farah atas toturial kak sehingga blog saya jdi begini www.ns4cenation.blogspot.com
    tolong kasi follow yer

    ReplyDelete
  17. orang yang dengki memang gitu.. apa2 thx cik farah atas toturial kak sehingga blog saya jdi begini www.ns4cenation.blogspot.com
    tolong kasi follow yer

    ReplyDelete
  18. aduyaii,,ini macam punya orang pun ada ker??

    ReplyDelete

-Assalamualaikum, sila tinggalkan komen anda.
-Kalau suka tekan LIKE.
-Insyaallah komen anda akan dilayan :)

Terima kasih lepak sini, nanti datang lagi yer..
Sayang Korang...





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2016 Blog Cik Nurfarah. All Rights Reserved. Designed by Blog Cik Nurfarah.